onsdag 12. oktober 2016

Ingeborg Arvola - Neiden 1970





Ingeborg Arvola
Neiden 1970

Onsdag 05.10.2016

Kl. 22.00

DRIV Scene




Som en del av Ordkalotten litteraturfestival presenterte Ingeborg Arvola sin selvbiografiske bok Neiden 1970(2015). Arrangementet var på DRIV studenthus hvor Irene Larsen samtaler med Arvola om innholdet i boken. Temaet for Ordkalotten i år var jeg/eg/mun og bokpraten dreide seg i hovedsak om det selvbiografiske aspektet ved boken. Det var en veksling mellom høytopplesning av utvalgte deler av boken og samtaler rundt disse.

Ingeborg Arvola (f.1974) har vokst opp i Finnmark og Tromsø, og har skrevet romaner, fortellinger og barne-og ungdomsbøker. For sitt forfatterskap har hun mottatt Cappelenprisen 2004 og Havmannprisen 2008.

Boken er i hovedsak om Arvolas oppvekst i Pasvikdalen i Finnmark med en alkoholisert far som hun senere kom til å få et veldig komplisert forhold til. I boken veksler hun mellom seg selv som barn og som voksen. Vi får et godt innblikk i hvordan hun opplevde faren sin og nærmiljøet som barn og ved at hun veksler mellom barneperspektiv et voksent perspektiv får vi et veldig nyansert bilde av både forfatteren selv og hennes oppvekst.

I samtalene mellom Arvola og Larsen er det litte diskusjon og debatt, det er mer et dypdykk i Arvolas skrivning. Spørsmålene oppfordret til dypere refleksjoner rundt temaene i boken og gav Arvola selv muligheten til å fortelle historier knyttet til barndommen sin og sitt forhold til sin far.

Selve arrangementet var godt planlagt og gjennomført. Samtalen fant sted på DRIV studenthus hvor publikum hadde hyggelige lokaler med mat og drikke tilgjengelig. At arrangementet foregikk på kveldstid med tente stearinlys og i en bar/restaurant skapte en hyggelig atmosfære for publikum. Det var rigget til en liten scene innerst i lokalet som gjorde at bokpraten ikke ble forstyrret av inngangsdøren eller baren, men uten at kontakten og nærheten til publikum forsvant. Lyd og lysforhold fungerte veldig bra og Irene Larsen (f.1964.) forfatter, lærer og litteraturviter gjorde i mine øyne en veldig god jobb i samtale med Arvola. Hun holdt seg til korte, men vel formulerte spørsmål og hadde meget god kjennskap til boken.
Alt i alt et meget flott arrangement.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar